Op vrijdag 2 oktober wil ik je meenemen naar mijn inspiratie. En laten zien wat mij drijft en fascineert. Dit is ook meteen het eerste wapenfeit van mijn bedrijf Gets Involved. Deze dag heeft als titel: Grenzeloos Ondernemen. We wandelen langs de grenzen van ons bestaan.

Neutraal MoresnetNeutraal Moresnet
Het is gek en bijna niet te bevatten dat Nederland ooit een vierlandenpunt heeft gekend. Na de val van Napoleon in 1815 moest de grens tussen Pruisen en het Koninkrijk der Nederlanden worden bepaald. Nabij de plaats Kelmis kwamen ze niet tot overeenstemming vanwege de aanwezigheid van een zinkmijn. Zink is een belangrijke grondstof voor de defensie industrie. Zo ontstond Neutraal Moresnet, een neutraal land van 344 hectare. Toen België in 1830 zich afsplitste van het Koninkrijk der Nederlanden, kwamen de vier landen nabij Vaals bij elkaar. Neutraal Moresnet was een belastingparadijs en met de aanwezigheid van de mijn kende het een bloeiende economie. Dat trok veel mensen aan. In korte tijd groeide het aantal inwoners van 250 naar 2600 mensen. Dr. Molly was één van de inwoners. Als huisarts verwierf hij aanzien, maar nog meer door Neutraal Moresnet als Esperanto staat in te richten. Deze geschiedenis is boeiend en inspirerend in al zijn facetten.

Geschiedenis / Natuur / Netwerken / Eten en Drinken
Deze dag wandelen we om het grondgebied van de voormalige ministaat Neutraal Moresnet heen. Na een informele kennismaking bij het voormalige vierlandenpunt, start de wandeling. Deze wandeling is ongeveer 15 kilometer waarbij we halverwege een bezoek brengen aan het Geuldalmuseum. In dit museum komt de geschiedenis van deze staat weer tot leven. Na de lunch wandelen we verder langs de grenspalen richting Vaals. Ondertussen geniet je van de natuur en leg je op informele wijze nieuwe inspirerende contacten. Food for thought voor iedereen!

Programma
09:30 uur Ontvangst De Bokkerijder met koffie en vlaai (Viergrenzenweg 232 in Vaals)
10:15 uur Start wandeling ‘Grenzeloos Ondernemen’
12:00 uur Lunch en rondleiding in Geuldalmuseum, Kelmis
13:30 uur Vervolg wandeling ‘Grenzeloos Ondernemen’
15:15 uur Einde wandeling met nazit bij De Bokkerijder

Aanmelden
Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan deze unieke involvement sessie. Wees er dus snel bij. Geef je uiterlijk 30 september op zodat ik alles kan regelen qua ontvangst, lunch, rondleiding en nazit. We wandelen door bebost en heuvelachtig gebied. Trek die dag je wandelschoenen aan en makkelijk zittende kleding. Parkeren kan gratis bij De Bokkerijder. Vergeet niet je paspoort/identiteitsbewijs.

Geef je snel op! (alleen voor genodigden).

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Bedrijf/Organisatie (verplicht)

Functie

Dieetwensen (verplicht)